Gyógyír Tanya

Túrófánk

Nehézség: 2
Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítés menete:

Túrófánk

Hozzávalók:

25 dkg. félzsíros túró,

50 dkg. finomliszt,

1 tojás,

2  kis dobozos tejföl,

1 kávéskanál szódabikarbóna,

csipetnyi só,

1 csomag vaníliás cukor

olaj a sütéshez

Elkészítés

A túrót burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk az egész tojást, lisztet, tejfölt, szódabikarbónát, vaníliás cukrot, csipetnyi sót és jól összedolgozzuk. Negyed- fél órát pihentetjük.

Bő olajat forrósítunk és teáskanállal galuskákat szaggatunk a fánk tésztából. sütésközben megnőnek, aranysárgára sütjük a mini fánkokat. Porcukorral meghintve, ízlés szerint lekvárral vagy gyümölcsöntettel melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom.