A hagyományok őrzése nem a hamu imádata, hanem a tűz továbbadása

A Gyógyír Tanya 2018-ban azért indult, hogy saját szórakozásunk és természetközeli időtöltésünknek helyet biztosítsunk, aztán napról napra kezdtük kitolni a határainkat és igyekeztünk egyre több ember elött kitárni kapuinkat, segítséget és motivációt adni, hogy mások is kezdjenek bele álmaik megvalósításába

Kedvcsináló és út a médiatárba

Fejlődésünk kitartó és sok fizikai erőt igénylő megpróbáltatásokon keresztül vezetett ez idáig is és talán most kezdjük sejteni, hogy még mennyi áll előttünk. De ez az út nehézségei ellenére nem elvesz, hanem igen sok energiát ad, hogy folytatni tudjuk munkánkat, saját magunk és nem utolsó sorban, mások örömére. Kedvcsinálóként látogassatok el médiatárunkba, hogy ezen keresztül is lássátok a már eddig bejárt utat.

Elhivatottságunk és irányaink

Az idő múlásával lassan kezdtek kialakulni azok a feladatkörök, tevékenységek, melyekre úgy tekintettünk, hogy saját utunk járása mások segítségére is lehet. Egy biztos, bár sokfélének is tűnhetnek ezek a dolgok, melyeket igyekszünk megmutatni, számunkra már egybefonódtak és mára az életünk egységes részévé váltak.

És hát mik is ezek a sok féle dolgok? Megpróbáljuk számba venni. Bár nehéz lenne sorrendet állítani, hisz a terület megvásárlása után, szinte mindegyik dolog egyszerre kapott teret nálunk. Aztán hol az egyik, hol a másik vált egy kis időre hangsúlyosabbá, bár mint már említettem, mostanra számunkra teljesen összefonódott és maximum a természetkörforgásából adódóan kerül valamelyik terület időszakosan előtérbe. Hisz tudjuk; A kukoricát akkor kell aratni, amikor érik!

  • Gyógynövények ültetése, betelepítése
  • Gyógynövények feldolgozása Nyitott műhely programsorozat keretén belül
  • Hortobágyi és Gyimesi rackajuhokat hívtunk segítségül a terület fűnyírásához
  • Szer-tér kialakítása, ami az idén remélhetőleg egy elvonuló és izzasztó kunyhóval is bővülni fog majd
  • Spirituális segítő terem kialakítása : számmisztikai elemzésekhez, masszázsokhoz