Csoda almás
Elkészítés menete:
Csoda almás
Hozzávalók:
50 dkg. finomliszt,
15 dkg. cukor,
3 tojássárgája,
15 dkg. zsír vagy 25 dkg. margarin,
1 kis poharas tejföl,
1 csomag sütőpor
Töltelék: 1.5 kg.alma, mazsola, fahéj, cukor ízlés szerint
Elkészítése:
A tojássárgákat habosra keverem a cukorral, majd hozzáadom a zsírt vagy a margarint, a tejfölt végül a sütőporral elkevert lisztet átszitálva. Az összegyúrt tésztát minimum fél órát pihentetjük a hűtőben..Közben az almákat megpucoljuk, lereszeljük fahéjat és cukrot adunk hozzá ízlés szerintés és megdinszteljük. A levétől kicsavarjuk.A tésztát két részre osztjuk és az egyik felét tepsi méretűre nyújtjuk.
A tepsi alját kivajazzuk, megszórjuk liszttel, majd belesimítjuk a kinyújtott tésztát. Rákanalazzuk az almatölteléket,Kinyújtjuk a tészta másik felét is, beborítjuk vele a sütit, és a tetejét óvatosan egy villával megszurkáljuk.Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük.Miután a pite megsült, hagyjuk a tepsiben kicsit hűlni. A tetejét meghintjük porcukorral, és vizes késsel (hogy ne ragadjon) felkockázzuk.