Gyógyír Tanya

Ligetszépe olaj

Ligetszépe olaj

A ligetszépeolajnak számos betegség megelőzésében és gyógyításában van jelentős szerepe. E természetes anyag segítségével visszanyerhetjük és megőrizhetjük egészségünket. De szedjük egy csokorba, hogy milyen tünetek enyhítésére használható a ligetszépeolaj?

A ligetszépeolajat gyakran használják ekcéma kezelésére; erre az allergiás bőrbetegségre hajlamosít a szervezetben lévő gamma- linolénsav-hiány. Ekcémás betegek vizsgálata során kimutatták, hogy a ligetszépeolaj három-négy hónapos használata enyhítheti a viszketést és csökkentheti a szteroidos krémek és egyéb, kellemetlen mellékhatásokat okozó készítmények használatának szükségességét.

A ligetszépeolaj hatékony lehet különféle menstruációs panaszok enyhítésére, ilyenek: menstruáció előtti tünetek, menstruációs görcsök, endometriosis. Az olaj különösen azokat a gyulladást okozó prosztaglandinokat gátolja, amelyek a menstruációs görcsök kiváltásában játszanak szerepet. Úgy tűnik, a menstruáció előtt fellépő emlőérzékenységet is enyhíti; némelyeknél még a meddőséget is megszüntetheti.

A reumás ízületi gyulladás fájdalmakkal és duzzanatokkal jár. Vizsgálati adatok szerint e tünetek enyhülnek a ligetszépeolaj vagy más, gamma-linolénsavat tartalmazó készítmény alkalmazását követően. Egyéb állapotok, mint a rosacea, akné vagy az izomhúzódás szintén javulhatnak a ligetszépeolaj hatására.

A ligetszépében található gamma-linolénsav gátolja a cukorbetegség szövődményeként jelentkező idegkárosodást (a diabéteszes neuropátiát).

Belsőleg leginkább kapszulaként és olajként vihető be a szervezetbe a gyógynövény. Arra figyeljünk, hogy étkezés közben vagy közvetlenétkezés után, folyadékkal vegyük be. Kúraszerű alkalmazása javasolt, mert érzékelhető hatás csak 4-12 hét elteltével várható.

Megrendelhető: https://gyogyirshop.hu/termek/ligetszepe-olaj-kapszula/

Személyes átvételi lehetőség is biztosított Érden a Gyógyír Spiritiszta Kuckóban ,Székesfehérváron vagy Bakonycsernyén a Gyógyír Tanyán előre egyeztetett időpontban.