Gyógyír Tanya

Nyitott műhely, cukros kivonási módszerek

Helyszín

Gyógyír Tanya

Időpont

április 15.
09:30
 - 16:30

Ár

12500 Ft*
A gyógynövények fontos szerepet töltenek be az emberiség egészségében a betegségek megelőzésében, kezelésében és az egészségmegőrzés területén egyaránt. A természetben fellelhető gyógynövények rendkívül gazdagok hatóanyagokban. Mindegyiket más-más hatásmechanizmus jellemzi, melyeket az ember tapasztalata és tudása alapján ősidők óta igyekszik hasznosítani. . A kivonás eljárását mindig a szóban forgó gyógynövény és annak hatóanyaga határozza meg. A gyógynövények feldolgozási módjának kiválasztásához először is ismernünk kell a kivonni kívánt anyag oldhatósági tulajdonságait.
A szirup lényege, hogy cukorral készül, hiszen ez tartósítja.
Sűrű cukoroldatot elsősorban a légzőszervi panaszokra használt gyógynövényeknél készítünk.
A program során az évszaknak megfelelően begyűjthető növényekkel ismerkedünk egy túra keretén belül. A természetben, ebben az időszakban fellelhető, jellegzetes gyógynövények felismerését, gyűjtési, feldolgozási és alkalmazási módjait ismerhetjük meg.
A nyitott műhely során szirupot készítünk, amit mindenki hazavihet.
A program befogadóképessége korlátozott, ezért kérjük, hogy részvételi szándékotokat időben jelezzétek. A jelentkezést CSAK akkor tudjuk véglegesíteni, ha az előleget elutaltad. Amennyiben valami okból kifolyólag a programon nem tudsz részt venni, úgy az előleget 90 napig felhasználhatod bármelyik aktuális programunkra, vagy levásárolhatod előzetes egyeztetés után a www.gyogyirshop.hu oldalon.
A programra kérjük hozz magaddal ollót, kosarat.. Kérjük, vedd figyelembe, hogy gyalogtúrára is megyünk és nyitott műhelyt is tartunk, ennek tükrében öltözködj.
A program részvételi költsége 12500 forint/fő .Előlegbe utalandó 2500 forint. A helyszínen bankkártyás fizetési lehetőség is adott.

Mit vigyek magammal?

  • Olló
  • Kosár

Mit tanulhatok?

  • Szirup készítés fortélyait

Mit biztosítunk?

  • Szabadtéri helyszín
  • Kötényt
  • Kávét, teát
  • Szirup készítés hozzávalóit

8056 Bakonycsernye, Rózsa utca 24.

Ár: 12500 Ft*

Előleg: 2500 Ft*

2023. április 15., szombat, 
9:30-
16:30 

A program befogadóképessége korlátozott, ezért kérjük, hogy részt vételi szándékotokat időben jelezzétek. A jelentkezést CSAK akkor tudjuk véglegesíteni, ha előleget elutaltad. Amennyiben valami okból kifolyólag a programon nem tudsz részt venni, úgy az előleget 90 napig felhasználhatod bármelyik aktuális programra, vagy levásárolhatod előzetes egyeztetés után a www.gyogyirshop.hu oldalon.

A helyszínen bankkártyás fizetési lehetőség is adott.

*A program megkezdése előtt minimum 7 nappal történő előzetes egy összegű fizetés esetén 1 500 forint kedvezményt adunk. A részvételi helyek száma limitált, így csak a befizetés utáni visszaigazolás esetén tudjuk garantálni a részvételi lehetőséget. A 7 napon belül történő jelentkezésnél 2 500 forint előleg elutalása utáni visszaigazolás, szintén feltétele, a garantált részvételi lehetőségnek. A program lemondása esetén a befizetett összegből 2 500 forint bánatpénz visszatartásra kerül, mely a tárgy évben, a rendezvény sorozatunk, bármelyikén felhasználható, az év végével ennek lehetősége megszűnik.

Ez is érdekelheti

Jelenleg nincs ajánlott induló programunk