Gyógyír Tanya

Nyitott műhely, vizes kivonási technikák

Helyszín

Gyógyír Tanya

Időpont

július 22.
09:30
 - 16:30

Ár

12500 Ft*

Kedves érdeklődők!
Ezen alkalommal a gyógynövények vizes kivonási technikájával ismerkedünk.
Idei programsorozatunkban már betekintést kaphattunk a cukrokkal, zsírokkal és olajakkal történő kivonási módszerekben.
Talán a legismertebbnek tűnő, még is a legösszetettebb gyógynövény felhasználási mód a vizzel történő felhasználás, kivonás. Sokunknak ilyenkor először a tea készítése jut eszébe. Meglepő módon még ennek is három formája az elterjedt. Az időben és hőhatásnak kitett folyamatok más-más alkalmazási módszert, hatóanyagot bontanak ki a növényekből, olykor-olykor meg bizonyos nem kívánt hatóanyagok kivonásának elkerülése céljából, esetleg hatóanyagok közömbösítése miatt kell tudnunk, hogy mikor melyiket alkalmazzuk,
A teák mellet még több lehetőség is van a vízzel történő hasznosításra. Ide sorolhatjuk például a borogatásokat, fürdőket, inhalációt is.
A nap első szakaszában egy erdő széli mezőt, legelőt és erdőaljat járunk be, ahol megismerkedhetünk és gyűjthetünk gyógynövényeket. A túra után elsajátíthatunk néhány praktikát, a begyűjtött dolgaink tisztítására, szárítására és tárolására.
Ezt követően a nyitott műhely ismerkedési lehetőséget ad, a vizes kivonás által adott felhasználási módszerekre, beszélünk a kockázatokról és tévhitekről.
Kérjük, hogy aki a programon részt kíván venni, az az alkalomhoz illő ruházatban jöjjön, vagy hozzon magával ‘”játszós”ruhát. Gyűjtőzsákokat, vagy kosarat, edényt, ollót.
A program részvételi díja 12500 forint/fő
A részvételi jelentkezést

2,500 előleg befizetésével tudjuk elfogadni. Előre nem várható dolgok miatt, ha nem tud jönni valaki, az előleget egy következő programunkba beszámítjuk, vagy jóvá írjuk a www.gyogyirshop.hu webáruházas vásárlásból.

8056 Bakonycsernye, Rózsa utca 24.

Ár: 12500 Ft*

Előleg: 2500 Ft*

2023. július 22., szombat, 
9:30-
16:30 

A program befogadóképessége korlátozott, ezért kérjük, hogy részt vételi szándékotokat időben jelezzétek. A jelentkezést CSAK akkor tudjuk véglegesíteni, ha előleget elutaltad. Amennyiben valami okból kifolyólag a programon nem tudsz részt venni, úgy az előleget 90 napig felhasználhatod bármelyik aktuális programra, vagy levásárolhatod előzetes egyeztetés után a www.gyogyirshop.hu oldalon.

A helyszínen bankkártyás fizetési lehetőség is adott.

*A program megkezdése előtt minimum 7 nappal történő előzetes egy összegű fizetés esetén 1 500 forint kedvezményt adunk. A részvételi helyek száma limitált, így csak a befizetés utáni visszaigazolás esetén tudjuk garantálni a részvételi lehetőséget. A 7 napon belül történő jelentkezésnél 2 500 forint előleg elutalása utáni visszaigazolás, szintén feltétele, a garantált részvételi lehetőségnek. A program lemondása esetén a befizetett összegből 2 500 forint bánatpénz visszatartásra kerül, mely a tárgy évben, a rendezvény sorozatunk, bármelyikén felhasználható, az év végével ennek lehetősége megszűnik.

Ez is érdekelheti

Jelenleg nincs ajánlott induló programunk