Gyógyír Tanya

Almás-fahéjas-mazsolás rétes

Nehézség: 2
Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítés menete:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük . Puhára pároljuk kevés fahéj, cukor, mazsola hozzáadásával.

Egy  réteslapot kiterítünk, és egy szilikon ecset segítségével vékonyan megkenjük olajjal vagy olvasztott vajjal. Ráfektetünk egy másik réteslapot és hosszanti irányban 4 csíkra vágjuk,. Az egyik végébe helyezzük az almás tölteléket, és átlósan, háromszögben behajtjuk, majd cikkcakkban végig hajtogatjuk a tésztán, így háromszög alakú csomagokat kapunk.

Sütőpapírral bélélt  tepsibe rakosgatjuk, olajjal vékonyan lekenjük, és 180 fokos sütőben 20 -30 perc alatt szép pirosra sütjük.