Gyümölcsös piskóta

Nehézség: 1
Elkészítési idő: 50 perc

Elkészítés menete:

Gyümölcsös piskóta

Hozzávalók:  4 darab tojás, 15 dkg porcukor, 10 evőkanál olaj, 10 evőkanál tej, fél csomag sütőpor, 20 dkg. liszt, gyümölcs

Nagyon finom magozott meggyel vagy sárgabarackkal vagy szederrel.

  1. A tojássárgákat a porcukorral együtt gépi habverő segítségével felhabosítjuk, hozzáadjuk az olajat és a tejet, majd fokozatosan hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a tojásos-lisztes masszába, vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  3. A tésztát egy közepes méretű, sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és a tetejére rászórjuk a   meggyszemeket.
  4. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.