Madártej szelet

Elkészítés menete:
Madártej szelet
Hozzávalók:
A piskótához 8 db tojásfehérje 8 ek cukor 8 evőkanál átszitált finomliszt 3/4 csomag sütőpor
A krémhez 8 db tojássárgája 3 evőkanál cukor 5 evőkanál finomliszt 2 csomag vaníliás cukor 6 dl tej 25 dkg margarin 20 dkg porcukor A tetejére 4 dl. Hulala habtejszín 1 csomag habfixáló
Elkésztése:
A piskótához a 8 tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. 8 ek lisztben elkeverjük a sütőport, a kemény habhoz adjuk, és megsütjük. (Közepes hőfokon 15-20 perc alatt sül meg.) A krémhez a tojássárgákat, a cukrot, a lisztet, a vaníliás cukrot 6 dl tejben elkeverünk. Sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral alaposan kikeverjük, a kihűlt krémhez adjuk, majd a megsült tésztára simítjuk. A tetejére 4 dl tejszínből kemény habot verünk, Csokit reszelhetünk a tetejére. Én most olvasztott étcsokoládéból rajzoltam szivecskéket szilikonos sütőpapírra, majd amikor megdermedtek levettem , és ezek kerültek a süti tetejére.