Mascarponés Csokoládétorta
Elkészítés menete:
Vendégeink egyik kedvenc tortája:
Mascarponés Csokoládétorta
Hozzávalók a Piskótához:
– 6 tojás
– 18 dkg liszt
– 18 dkg kristálycukor
– 1 teáskanálnyi sütőpor
A tojások fehérjét a fele cukorral habosítjuk, a sárgáját a maradék cukorral habosra keverjük. A sütőporral elkevert lisztet fokozatosan adjuk hozzá a felvert habbal együtt.
180°C-os sütőben kb.: 20-25 percig sütjük. Tűpróba!
Mascarponés csokikrém:
– 25 dkg mascarpone
– 2 púpozott ek. porcukor
– 15 dkg étcsokoládé
– 2 dl hideg tejszín
– 1 púpozott ek. ráma
– 1 habfixáló
– 1 cs. vaníliás cukor
Vízgőz felett felolvasztjuk a rámát, majd amikor teljesen felolvadt beletesszük az étcsokit, ez is olvadjon el. A mascarponét elkeverjük a porcukorral. A tejszínt egy vaníliás cukorral és egy habfixálóval kemény habbá verjük. A mascarponéhoz hozzáadjuk az olvasztott csokit és tejszínhabot, majd lazán összekeverjük.