Meggyes-diós piskóta
Nehézség: 1
Elkészítési idő: 40 perc
Elkészítés menete:
Meggyes-diós piskóta
Hozzávalók:
- 4 darab egész tojás
- 20 dkg. cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg. liszt
- fél csomag sütőpor
- 1 dl. szénsavas ásványvíz
- 1 dl. étolaj
- magozott meggy
- durvára darabolt dió
- Elkészítés: A tojásokat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, szénsavas ásványvizet. A lisztet összekeverjük a sütőporral , majd a végén hozzáadjuk a tojásos masszához. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a piskótatésztát. Beleszórjuk a meggyet és a tetejét meghintjük a durvára darabolt dióval. Előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.