Gyógyír Tanya

Meggyes-diós piskóta

Nehézség: 1
Elkészítési idő: 40 perc

Elkészítés menete:

Meggyes-diós piskóta

Hozzávalók:

  • 4  darab egész  tojás
  • 20 dkg. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg. liszt
  • fél csomag sütőpor
  • 1 dl. szénsavas ásványvíz
  • 1 dl. étolaj
  • magozott meggy
  • durvára darabolt dió
  • Elkészítés:   A tojásokat kikeverjük a cukorral, vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat, szénsavas ásványvizet. A lisztet összekeverjük a sütőporral , majd a végén hozzáadjuk a tojásos masszához. A tepsit sütőpapírral kibéleljük és beleöntjük a piskótatésztát. Beleszórjuk a meggyet és a tetejét meghintjük a durvára darabolt dióval. Előmelegített sütőben légkeveréssel 180 fokon kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.