Mézes-fahéjas zabpelyhes korongok
Nehézség: 2
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés menete:
Mézes- fahéjas zabpelyhes korongok
Hozzávalók:
- 15 dkg. apró szemű zabpehely
- 2 kiskanálnyi őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
- 15 dkg. kristálycukor
- 2 kiskanálnyi szódabikarbóna
- 30 dkg. finomliszt vagy zabliszt
- 2 csomag vaníliás cukor
- 25 dkg. margarin
- 8 evőkanál tej
- 4 evőkanál méz
Díszítéshez a tetejére: fél dió vagy mazsola vagy aszalt vörös áfonya vagy birsalmasajt darabkák vagy franciadrazsé
Elkészítése:
A margarint a tejjel és a mézzel felolvasztjuk és a többi hozzávalóhoz adjuk. Összekeverjük és a hűtőben 30 -45 percig dermesztjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben kis gombócokat helyezünk el .Tetejére ízlés szerint kerülhet dió, mazsola, áfonya, birsalmasajt vagy franciadrazsé. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük.