Gyógyír Tanya

Mézes-fahéjas zabpelyhes korongok

Nehézség: 2
Elkészítési idő: 60 perc

Elkészítés menete:

Mézes- fahéjas zabpelyhes korongok

Hozzávalók:

  • 15 dkg. apró szemű zabpehely
  • 2 kiskanálnyi őrölt fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
  • 15 dkg. kristálycukor
  • 2 kiskanálnyi szódabikarbóna
  • 30 dkg. finomliszt vagy zabliszt
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg. margarin
  • 8 evőkanál tej
  • 4 evőkanál méz

Díszítéshez a tetejére: fél dió vagy mazsola vagy aszalt vörös áfonya vagy birsalmasajt darabkák vagy franciadrazsé

Elkészítése:

A margarint a tejjel és a mézzel felolvasztjuk és a többi hozzávalóhoz adjuk. Összekeverjük és a hűtőben 30 -45 percig dermesztjük. Sütőpapírral bélelt tepsiben kis gombócokat helyezünk el .Tetejére ízlés szerint kerülhet dió, mazsola, áfonya, birsalmasajt vagy franciadrazsé. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 10-15 percig sütjük.