Tejfölös krémes

Nehézség: 2
Elkészítési idő: 90 perc

Elkészítés menete:

Tejfölös krémes

A tészta hozzávalói:

4 tojás, 2 dkg. porcukor, 2 evőkanál víz, 17 dkg. porcukor, 10 dkg.liszt, fél csomag sütőpor, 5 dkg. darált dió

A krém hozzávalói:

3 dl. tejföl, 1 dl. tej, 3 evőkanál liszt, 1 egész tojás, 25 dkg. margarin, 15 dkg. porcukor, 2 csomag vaníliás cukor

A díszítéshez: reszelt étcsokoládé

Elkésztése :

A tojásfehérjét a porcukorral és a vízzel kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük és felváltva a tojáshabot és a sütőporral elkevert lisztet hozzáadjuk, Legvégül belekeverjük óvatosan a darált diót.

A krémhez a lisztet a tejben csomómentesre elkeverjük, hozzákeverjük a tojást, még mielőtt a tűzre tennénk, beletesszük a tejfölt és sűrűre főzzük. A margarint a cukrokkal habosra keverjük.Ha a főzött krém teljesen kihűlt hozzákeverjük a margarinos krémet.

A  kihűlt piskótát visszatesszük a tepsibe, a kész krémet ráöntjük a piskótára.Étcsokoládét reszelünk a tetejére.

Tálalás előtt legalább 2 órát a hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen.