Túrófánk
Nehézség: 2
Elkészítési idő: 60 perc
Elkészítés menete:
Túrófánk
Hozzávalók:
25 dkg. félzsíros túró,
50 dkg. finomliszt,
1 tojás,
2 kis dobozos tejföl,
1 kávéskanál szódabikarbóna,
csipetnyi só,
1 csomag vaníliás cukor
olaj a sütéshez
Elkészítés
A túrót burgonyanyomón áttörjük, hozzáadjuk az egész tojást, lisztet, tejfölt, szódabikarbónát, vaníliás cukrot, csipetnyi sót és jól összedolgozzuk. Negyed- fél órát pihentetjük.
Bő olajat forrósítunk és teáskanállal galuskákat szaggatunk a fánk tésztából. sütésközben megnőnek, aranysárgára sütjük a mini fánkokat. Porcukorral meghintve, ízlés szerint lekvárral vagy gyümölcsöntettel melegen tálaljuk, de hidegen is nagyon finom.