Túrógombóc
Elkészítés menete:
Túrógombóc
Hozzávalók a gombóchoz: 50 dkg tehéntúró, 4 tojás, csipet só, 15 dkg búzadara, 2 csomag vaniliás cukor
a hempergetéshez: 10 dkg margarin , 10 dkg zsemlemorzsa
az öntethez : 2 dl tejföl, porcukor, fahéj
A túrót krumlinyomón vagy szitán áttörjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojásokat,azután a búzadarát, vaniliás cukrot egy csipet sót . Jól összedolgozzuk, majd lefedjük és a hűtőszekrényben egy órát pihentetjük.A masszából vizes kézzel kisebb gombócokat gömbölyítünk és forrásban lévő bő vízben kifőzzük őket.A felolvasztott margarinban megpirítjuk a zsemlemorzsát.Miután megfőttek a gombócok kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük és meghempergetjük őket az aranyszínűre pirított zsemlemorzsában . Az öntethez a tejfölben elkeverjük a porcukrot és az őrölt fahéjat . Ez a túrógombóc forrón az igazi.