Gyógyír Tanya

Indiai fejmasszázs

Indiai fejmasszázs

Rohanó életünk során legtöbbször megvonjuk magunktól a csendet és nyugalmat, annak lehetőségét, hogy egyszerűen magunk lehessünk. Az indiai fejmasszázs rákényszerít, hogy a fejünkben kevergő gondokat-bajokat félretéve az „itt és most”-ra összpontosítsunk. Ez a gyógyító kikapcsolódás időt ad zaklatott elménknek egy kis pihenésre, erőgyűjtésre, és képessé tesz bennünket arra, hogy életünket más szemszögből nézzük. A mély relaxáció kellemes élményéből megújult lelkesedéssel, kreativitással és céltudatossággal térünk vissza. Felvillanyozó és egyben békés érzés, melyet gyakran relaxált éberségnek neveznek, és amely nyugodtabb alvást, megnövekedett energiát és életerőt eredményez, továbbá enyhíti a stresszt és a kisebb fokú depressziót. Az indiai fejmasszázs rendszeres alkalmazása egészségesebbé teszi a hajat és a bőrt, s így fiatalosabb, üdébb és vonzóbb személyiséget varázsol belőlünk. A megélénkült vér- és nyirokkeringés gondoskodik a haj és bőr sejtjeinek friss oxigénnel és tápanyaggal való ellátásáról. Elősegíti, hogy a mérgező anyagok minél hamarabb távozzanak testünkből, biztosítva ezáltal szervezetünk egészséges fejlődését és működését.

Sokféle jótékony befolyása közé tartoznak az alábbiak:
– fejfájás, szemmegerőltetés, erősebb, egészségesebb haj,
– stressz, szorongás, kisebb fokú depresszió enyhítése,
– fokozódó kreativitás, letisztult gondolkodás, jobb koncentráció,
– mélyebb, nyugodtabb alvás, – endorfinok, azaz „boldogsághormonok” termelődése.

A fejmasszázs-terápiát olajjal vagy a nélkül is végezzük a vendég kérése szerint.

Az indiai fejmasszázst nemcsak a fejen végezzük, hanem az arcon, vállon, nyakon és a hát felső szakaszán. Ezek mind olyan területek, ahol a stressz felgyülemlik, a terheket felvesszük és munkahelyi rossz testtartás miatt az izmok befeszülnek és letapadnak. A masszázs segít ellazítani a megfeszült, fájó izmokat, serkenti a vérkeringést és gyorsítja a lerakódott méreganyagok kiválasztását, ily módon csillapítva a fájdalmakat.

Az arcmasszázs része egy kitűnő, tápláló és hidratáló krém használatával történik, speciális mozdulatokat és enyhe nyomásokat alkalmazva.
Ez a fej- és arcmasszázs egy egyedi relaxációs módszer, amely az arc megterhelt izmainak lazítására is szolgál.Jótékony hatású az arcbőrre is:
-Mélyen táplálja a bőrt, a bőr rugalmasságának megőrzése érdekében
-Fokozza a bőr természetes ragyogását
-Feszesíti az arc izmait, hogy megakadályozza a bőr megereszkedését
-Javítja a vérkeringést