Gyógyír Tanya

Tőzegáfonya

Tőzegáfonya

A tőzegáfonya (Vaccinium oxycoccus) egyre népszerűbbé vált az alternatív gyógymódok virágzásának köszönhetően. A gyógyító erő érett gyümölcsében rejlik,

Kémiai alkotórészei: szerves gyümölcs- savak, flavonoidok, vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, antocianidok, cser- sav-tannin.

Hatása: erős antibakteriális, antioxidáns.

Leggyakrabban húgyúti fertőzések esetén és az egészséges vizelettartás fenntartására használják. (Az áfonyafajok közül a tőzegáfonyának a legerősebb a húgyutakra gyakorolt jótékony hatása.) A tőzegáfonya biztosítja az egészséges vizeletürítést, megelőzi a húgyúti fájdalmak kialakulását, megakadályozza az Escherichia coli szaporodását. Az antibiotikus kezelés rövidebb időre szorítható, így nem keletkeznek antibiotikum-rezisztens baktériumtörzsek. Segíti a krónikus húgyúti bakteriális fertőzések gyorsabb gyógyulását, csökkenti a kiújulás veszélyét.

Különösen ajánlott terhesség alatt és menopauzában lévő nőknek tőzegáfonya fogyasztása. A klimax idején az ösztrogénszint csökkenésével a húgyúti vezetékek fala elvékonyodik, igy könnyebben fertőződhetnek. 50 év feletti férfiaknak is javasolt, mivel a prosztatagyulladással járó vizeletpangás szintén növeli a húgyúti fertőzés veszélyét. Cukorbetegségben szenvedők, vízi sportot űzők számára is fontos a gyakori tőzegáfonya-fogyasztás a panaszok megelőzésére.

Segítséget nyújthat az emésztési panaszok enyhítésében és a máj egészségének megőrzésében, a vesekő kialakulásának megelőzésében, valamint természetes értisztító hatással is bír.

A méregtelenítő kúra hatékony alkotóeleme lehet.

Megrendelhető: https://gyogyirshop.hu/termek/tozegafonya-kapszula/

Személyes átvételi lehetőség is biztosított Érden a Gyógyír Spiritiszta Kuckóban ,Székesfehérváron a bemutató termünkben a Bakony utcában vagy Bakonycsernyén a Gyógyír Tanyán előre egyeztetett időpontban.

https://gyogyirshop.hu/termek/tozegafonya-kapszula